20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Muziek Album Anouk – To Get Her Together

Anouk – To Get Her Together

0
Anouk – To Get Her Together

Een nieuw album van onze Hollandse trots: Anouk. Dat is wel iets om voor naar de winkel te gaan op de dag van release. Het nieuwe album moet heel anders zijn dan de voorgaande uitgaven. Mede door alle ‘ellende’ omtrent de relatie met Unorthadox natuurlijk.

We kunnen alvast verklappen dat het album anders is. Meer toetsen, meer backing vocals en (veel) minder gitaren. Ook vallen de teksten omtrent haar realatie op. “You can’t imagine what I’m going through, when all those ladies stop and stare at you”. Een kleine greep uit de teksten op ‘To Get Her Together’.

Killer Bee is nog het nummer dat het dichtst bij de vorige cd’s komt. Gitaren, upbeat Ska-achtige beats en een pittige lead-vocal van Anouk. Maar na Killer Bee is het over… Ms. Crazy gaat al een tandje omlaag. Een ballade-achtig nummer, met achtergrond-vocalen, toetsen en lange uithalen. Het zit goed in elkaar en laat horen dat Anouk ook iets anders kan dan alleen rocken. (Maar dat had ze al vaker bewezen).

Jammer genoeg hebben we het gevoel dat onze Hollandse soms inspiratie elders haalt en te weinig haar eigen draai er aan geeft. Het mag geen geheim zijn dat ‘What Have You Done’ als twee druppels op het nummer van Abel lijkt: Onderweg. Echter, dat is het het enige nummer. Ook bij ‘Save Me’ en ‘Better Off Alone’ hebben we het gevoel naar iets bekends te luisteren; het lijkt op Joss Stone. Zou ze daar haar ‘Soul’-sound halen? Het zijn wel lekkere nummers, begrijp ons niet verkeerd, maar het zou zo Joss Stone kunnen zijn.

I’m a Cliché is één van de hoogtepunten op de cd als je het ons vraagt. Samen met Been Here Before wellicht. Deze nummers lopen gewoon lekker: goed tempo, doordachte begeleiding, goede zang en een eigen sound. Zo kan het dus ook!

Anouk is duidelijk een andere richting aan het zoeken. Minder rock, meer afwisseling en fusie van stijlen. En dat gaat soms heel goed, maar af en toe ook behoorlijk mis. Dat uit zich in wat halfslachtige nummers die niet opvallen. Nummers die dertien in een dozijn op de radio te horen zijn. Anouk kan het beter… en dat laten de uitschieters op de cd horen. Laten we hopen dat de volgende cd iets meer eigen identiteit meekrijgt.