18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Geen categorie AudioSense, Deqx en Manger

AudioSense, Deqx en Manger

0
AudioSense, Deqx en Manger

NIEUWS – We kennen AudioSense door de bijzondere, open, perspex luidspreker. Nu heeft AudioSense heeft weer een luidsprekersysteem ontwikkeld, uiteraard aangestuurd door DEQX, maar dan op basis van Manger-units. Een breedbandconcept, aangevuld door een woofer. Leuk is dat het wederom een open baffle is.

AudioSense gelooft in correctie op digitaal niveau. Een actief systeem dat elke unit apart aanstuurt met signalen binnen het juiste frequentiebereik. Vandaar dat het gebruik maakt van DEQX. Een zeer geavanceerd systeem dat volgens AudioSense voor een heel andere luisterervaring zorgt. Nu heeft de luidsprekerbouwer een model gemaakt op basis van Manger-units. We zien ze niet veel, maar de indruk die ze achter laten is goed. We zijn dan ook benieuwd naar de klank van deze nieuweling!

Hieronder treft u het bericht van AudioSense aan

Techtalk
De Manger MSW werkt volgens een ander principe dan de gangbare luidspreker. Wanneer een steen in water wordt gegooid ontstaat er kringen in het water. Op analoge wijze wordt het geluid in de Manger geproduceerd, vanuit het centrum van het ronde en vlakke membraan. Het is daarmee een puntbron, met een zeer nauwkeurig geluidsbeeld. De stijgtijd van de Manger MSW is met slechts 13 microseconden extreem hoog, het is een snelle luidspreker. Het geluid klinkt daarom zeer schoon, de luidspreker zorgt voor een ontspannen luisterervaring. Er treedt geen luistermoeheid op. Helemaal wanneer deze unit actief met DEQX aangestuurd wordt.

Het frequentiebereik van de Manger MSW is 80 Hz ? 35 kHz. Aan de onderkant van het frequentiebereik aangevuld met een subwoofer wordt een volwaardig systeem verkregen. Met slechts de toevoeging van één subwoofer ontstaat een 2-weg systeem, dat in de actieve set-up met DEQX voor stereo weergave totaal vier eindversterkers nodig heeft. Wanneer gecombineerd met de 4 grote woofers uit de AudioSense?s perspex open baffle wordt een volwaardig high-end systeem verkregen maar is nog steeds ?slechts? een 2-weg luidsprekersysteem. Op deze wijze is hoogwaardige geluidsreproductie mogelijk tegen relatief lage kosten.

Variaties op een thema
AudioSense is importeur en leverancier van de Australische DEQX. Deze DEQX is leverbaar in twee basisuitvoeringen, de HDP3 en de Express. Voor beide typen zijn er opties leverbaar. Met de DEQX wordt het faselineaire actieve wisselfilter gebouwd met de speciale software. DEQX is behalve het wisselfilter ook het meetapparaat (te besturen met een Windows computer/laptop). Daarnaast is DEQX ook een voorversterker, DAC en heeft een uitgebreide ?roomcorrection?. AudioSense heeft een heel scala aan verschillende luidsprekersystemen beschikbaar die met DEQX aangestuurd worden: een 3-weg open baffle met 5 luidsprekerunits, een 2 weg open baffle met de Manger MSW en sub, een gesloten 3 weg systeem en een gesloten 2-weg systeem met ingebouwde eindversterkers. Deze zijn op afspraak te beluisteren. Bij AudioSense kunt u terecht voor complete high-end systemen, voor ombouw van bestaande hoogwaardige passieve luidsprekersystemen naar actief met DEQX, maar ook voor advies hoe de DEQX te gebruiken. AudioSense is hét adres voor de zelfbouwer die met DEQX aan de slag gaat.

À la carte
De Manger OB wordt op bestelling gebouwd, met een wooferbezetting, in grootte en uitvoering naar wens.