Mission introduceert nieuwe SX-serie

0
Mission SX Series

NIEUWS – Mission heeft zijn nieuwe SX-serie in de markt gezet. Deze nieuwe serie luidsprekers bestaat uit zowel bookshelfs als vloerstaanders en beschikt over een compleet nieuwe unit die zowel laag als midrange voor zijn rekening neemt. 

Mission SX Series
De nieuwe Mission SX serie.

De gehele SX-serie bestaat uit zeven modellen: de SX1 en SX2 zijn bookshelf-modellen. De SX3, SX4 en SX5 zijn vloerstaanders. Dan zijn er nog twee center-luidsprekers: de SXC1 en SXC2, waarbij de C natuurlijk staat voor Center.

Bijzonder aan deze nieuwe serie van Mission, is een nieuwe unit. Deze kan – volgens Mission zeven octaven weergeven: van 30 Hz tot 4 kHz. Het voordeel is natuurlijk een zeer helder, open en natuurgetrouwe weergave in het middengebied, maar ook een naadloze aansluiting bij het laag. Immers; er is geen crossover nodig.

Deze midden- / lagetoner is een mengeling van metalen en vezels. Details hebben we helaas niet. De tweeter is een titanium dome-model. Deze pikt op vanaf 4 kHz en loopt door tot ongeveer 40 kHz.

Leuk om te weten is dat Mission elke behuizing met de hand afwerkt. Er wordt echt houtvineer gebruikt en alle modellen worden ook nog gepolijst.

De prijzen zijn nog niet bekend voor nederland. Maar ga uit van ongeveer 799 euro voor de SX1 (per paar) en 2499 euro voor de SX5 (per paar). De SXC1 zal rond de 579 euro uit komen en de SXC2 799 euro.