20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Sonos update naar 4.0

Sonos update naar 4.0

0
Sonos update naar 4.0

NIEUWS – Er is weer een nieuwe software-release van Sonos. Ze gaan naar versie 4.0 die wat interessante nieuwe functies toevoegt aan de controller, software en apps. Met name de Android-app is onder handen genomen. 

Sonos heeft hard gewerkt. Versie 4 van de software voegt een paar interessante zaken toe. Met name Android-gebruikers worden deze keer in de watten gelegd.

Widgets

Sonos software 4.0
De nieuwe Sonos-software kan met widgets werken en meldt ook zaken in de statusbalk. Handig!

Het meest opvallend aan de update, is dat de Android-app widgets heeft gekregen. Een zéér welkome aanvulling, want eerlijk gezegd vinden we de Sonos-app nog steeds wat log en traag. Zelfs op een quadcore Tegra-3 start de app niet heel snel op. Dat kan gaan irriteren. De widgets lossen dit probleem deels op, want nu hoeft u de app niet meer op te starten. Elke widget is te koppelen aan een ruimte. Als u dus vier ruimtes hebt, kunt u vier onafhankelijke widgets op een scherm plaatsen.

Overigens houdt de widget de originele app wel draaiend op de achtergrond. Het is dus wel een beetje de vraag hoe dit de accu belast. We zullen het in de gaten houden.

Status

Wat ook handig is, is dat er nu meldingen in de statusbalk verschijnen. Het gaat nu nog met name om wat er speelt in welke ruimte. De zones zijn direct te bedienen vanuit de melding.

Favorieten

Nog een verandering, is dat er op het thuisscherm nu een link is geplaatst naar de favorieten. Dit kunnen nummers, radiostations en afspeellijsten zijn. Wij hebben nog niet met favorieten gewerkt – dat kan ook pas nu, gokken we – maar we kunnen ons voorstellen dat het handig is. Een favoriet is te maken door een selectie te maken en dan ‘Aan Sonos-favorieten toevoegen’ te kiezen.

iPhone 5

Sonos heeft de gebruikers van de iPhone 5 ook bediend met de nieuwe update. De nieuwe Sonos-controller maakt nu beter gebruik van het grotere scherm, waardoor er niet meer gerekt hoeft te worden.