Webwinkels verdienen goed aan bol.com

0
Billie van bol.com

Het kan voor webwinkeliers verstandig zijn om artikelen via bol.com aan te bieden. Dat blijkt uit cijfers die de online boekhandel, die tegenwoordig ook in elektronica doet, heeft vrijgegeven.

Sinds vorig jaar biedt bol.com ondernemers, verenigingen en winkeliers (met en zonder webwinkel) de mogelijkheid om hun assortiment via de bekende winkel online te verkopen. Inmiddels hebben vierduizend zakelijke verkopers zich aangemeld bij bol.com, variërend van zogenoemde zolderkamerondernemers tot grotere partijen zoals Garden Impressions, Miele en Medion.

Zeven miljoen artikelen

Billie van bol.comVooraf had bol.com gerekend op een groei van ?slechts? enkele tienduizenden artikelen in het eerste jaar. Maar in werkelijkheid lieten zakelijke verkopers het assortiment met een half miljoen unieke artikelen groeien, waardoor bol.com in totaal nu meer dan zeven miljoen artikelen aanbiedt.

Omzetstijging tot vijftig procent

Niet alleen in de al langer bestaande winkels van bol.com (zoals Muziek en Speelgoed), maar ook in de nieuwere winkels ? zoals Mooi & Gezond, Tuin & Klussen en Wonen ? dragen externe verkopers bij aan het omvangrijke assortiment. Onder meer computer- en laptopaanbieder Dell biedt zijn assortiment aan via bol.com, evenals onder meer Medion (elektronica), Outdoor Services (onder meer loungesets) en Stuntdrogist (onder meer parfum).

Tweedehands verkopen

Ook particulieren kunnen een centje bijverdienen met behulp van bol.com. Via de site kunnen ze tweedehands boeken, cd?s, dvd?s en games verkopen. In april maakte bol.com bekend dat tweedehands verkopers daar gemiddeld ? 150,- per jaar mee verdienen.