Grachtenfestival aan de Maas deels uitverkocht

0
Mathilde Santing

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staat het Limburgse Thorn voor de twaalfde keer in het teken van topmusici op bijzondere podia. Het concert met Mathilde Santing op zaterdag is reeds uitverkocht. Op zondagmiddag kan in privétuinen, openluchttheater De Abdijhof en de Abdijkerk worden geluisterd naar onder anderen Remy van Kesteren, Harriet Krijgh en Carel Kraayenhof.

Mathilde SantingHet Grachtenfestival aan de Maas en het Grachtenfestival in Amsterdam zijn zusjes. Harmonie St. Michaël van Thorn verzorgde een aantal malen het slotconcert van het Grachtenfestival in Amsterdam en vanuit deze samenwerking werd in 2001 het idee geboren om een soortgelijk festival in het Witte Stadje te lanceren: het Grachtenfestival aan de Maas.

Intiem concert

Remy van Kesteren, winnaar van de USA International Harp Competition 2013 en genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2013, zal samen met mezzosopraan Francine Vis een intiem concert verzorgen in de tuin van Huize de Kraak. In de tuin bij Huize Thorensis speelt Harriet Krijgh op cello met Magda Amara op piano.

Vervolgens kan in de Abdijkerk genoten worden van het galaconcert van het Chamber Orchestra ‘Carpe Diem’ St. Petersburg met solist Carel Kraayenhof onder leiding van dirigent Joost Smeets uit Thorn. Smeets won in juli het dirigentenconcours in Spanje.