Netflix: Famke Janssen paait pers

0
Famke Janssen

Het is een subtiele manier van omkoperij: nodig journalisten uit voor een groots evenement, met veel hapjes en drankjes en mooie vrouwen. Dat moet dan resulteren in gunstige artikelen en vervolgens stroomt het geld binnen.

Netflix logoDit is ook min of meer het stramien dat wordt gevolgd door Netflix. Het Amerikaanse bedrijf introduceert zijn Nederlandse streamingdienst op 11 september met een feest waar CEO Reed Hastings acte de présence geeft. Netflix pakt het groots aan, want de gebruikelijke booth babes maken plaats voor Hollywood-actrice Famke Janssen, die speciaal hiervoor naar Amsterdam wordt gevlogen.

Nederlandse versie

Met meer dan 36 miljoen abonnees in veertig landen is Netflix de grootste aanbieder van internettelevisie ter wereld, goed voor ruim een miljard uur tv en film per maand. Zodra Netflix beschikbaar is in Nederland, kunnen Nederlandse gebruikers van breedbandinternet zich op de dienst abonneren. Ze hebben dan altijd en overal toegang tot films en tv-series uit Hollywood, Nederland en de rest van de wereld op hun tv, tablet, telefoon of (game)computer.

Het is nog steeds niet bekend wanneer precies Netflix naar Nederland komt, maar de kans is groot dat het rondom 11 september, de datum van het evenement, zal zijn.