Netflix-oorlog: RTL koopt Videoland

0
logo RTL Nederland

Het wordt spannend op de video on demand-markt. Heeft Netflix onlangs aangekondigd nog dit kwartaal naar Nederland te komen, ondertussen zit ook RTL Nederland niet stil. Dat mediabedrijf heeft de on demand-activiteiten van Videoland overgenomen.

logo RTL NederlandVideoland is nu nog een pay-per-view dienst. Dit najaar nog komt er een all-you-can-watch abonnement, waarbij de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot films, series uit het buitenland en Nederlandse producties.

RTL XL

?Onze intensieve investeringen in Nederlandse filmrechten en ook in de exploitatie van de rechten van onze Nederlandse en internationale series en programma?s betalen zich nu rechtstreeks aan de consument terug,? zegt Arno Otto, directeur Digital van RTL Nederland. ?Samen met ons VOD-platform RTL XL is ons aanbod met deze overname ongeëvenaard op de Nederlandse markt.”

Geen reactie op Netflix?

Het gaat de komende tijd druk worden op de VOD-markt. Binnenkort komt ook Netflix naar Nederland. Maar daar heeft de overname van Videoland niets mee te maken, bezwoer Otto tegenover Emerce.

Marktleiderschap

?We zijn al een tijd bezig met de digitale transformatie, en met VOD zitten we al jaren vol op de bal,? aldus Otto. ?Denk aan ons Programma Gemist-platform RTL XL. We zien RTL XL erg snel groeien en dus willen we zitten waar consumenten videoproducten inkopen. De positie die we hebben met lineaire televisie, willen we ook met non-lineair aanbod bereiken. Dat hadden we natuurlijk ook zelf kunnen opzetten, maar als marktleiderschap je doel is, kun je maar beter de kortste weg nemen, dus ligt een overname voor de hand.?

Beschikbaarheid

De vernieuwde on demand-videodienst komt in september beschikbaar via Videoland.com. De abonnementsvorm volgt dit najaar.