11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi X-fi 2013: demonstratie Zodiac Platinum DAC

X-fi 2013: demonstratie Zodiac Platinum DAC

0
X-fi 2013: demonstratie Zodiac Platinum DAC

De X-fi High End Audio Show 2013 in Veldhoven wordt een interessante editie. De nieuwste toevoeging aan het programma maakt ons erg nieuwsgierig: Antelope Audio en Amphion gaan demonstreren met de nieuwe Zodiac Platinum DSD DA-converter met externe Voltikus-voeding.

Zodiac PlatinumDe Zodiac Platinum is een 768 kHz DSD DA-converter, voorversterker en een hoofdtelefoonversterker. Deze heeft diverse digitale in- en uitgangen en ook, uiteraard, een USB-ingang. Een analoge ingang voor bijvoorbeeld een phono voorversterker is ook aanwezig.

Daarnaast heeft de Zodiac Platinum een ?stepped relay? volumeregeling, bekend om zijn zeer nauwkeurige regeling en uitmuntende geluidskwaliteit. Ook wordt (weer) gebruikgemaakt van 64-bit AFC-technologie en van een ?oven-controlled? oscillator. Het resultaat is transparantie, openheid, diepte en warmte in het geluidsbeeld.

Argon 7L en Pro Two15

Bovendien demonstreert Amphion op de X-fi show onder meer de Amphion Pro Two15- en de Argon 7L-luidsprekers. De Two15 is een professionele luidspreker die in studio?s wordt gebruikt, maar ook in de huiskamer is te vinden.

De ranke Argon 7L is een neutrale, vloerstaande luidspreker die muzikaliteit en luisterplezier biedt bij elk type muziek. De neutraliteit en transparantie zorgen ervoor dat alle aspecten en details uit de muziek zonder inspanning hoorbaar zijn. Het rendement is 93 dB en daardoor is de 7L ook prima aan te sturen met klasse A en buizenversterkers.