11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Deqx XS-1: nu ook usb!

Deqx XS-1: nu ook usb!

0
Deqx XS-1: nu ook usb!

NIEUWS – Importeur AudioSense heeft ons via een persbericht laten weten dat de Deqx-serie nu nu ook verkrijgbaar is met een usb-ingang: de XS-1. Het XS-1 usb-board is ook los verkrijgbaar. 

Deqx maakt al geruime tijd digitale apparatuur die meer doet dan alleen digitaal naar analoog omzetten. De Deqx-apparatuur past ook zogenoemde room-correction toe. De apparatuur van Deqx heeft als voordeel dat alle correcties in het digitale domein plaatsvinden en zodoende geen – of minder – invloed hebben op de weergavekwaliteit. Dat room correction een behoorlijk verbetering van de weergave kan realiseren, hoeven we u als lezer van Alpha Audio niet uit te leggen. Hebt u het nog niet ervaren, dan raden we u aan om eens te vragen naar een demo.

USB module

De Deqx XS-1 is een usb-module op basis van de bekende Xmos-chip. De module is beschikbaar voor de HDP-4, PreMate en HDP-Express II. Wilt u alles weten over de line-up, dan verwijzen we u naar de website van Deqx of AudioSense. Daar staat haarfijn uitgelegd hoe Deqx werkt, wat het kan en wat het kan betekenen voor gebruikers.

Laten we even ingaan op de uitbreiding voor de eerder genoemde Deqx-apparaten. D/a-converters krijgen tegenwoordig bijna standaard een usb-aansluiting mee. Logisch, want veel consumenten willen spelen via de laptop. Deqx heeft daar voorheen geen mogelijkheid toe gegeven. Nu gelukkig wel. De extra module kost ?495 en is per direct leverbaar.