17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi GroenLinks belastert Amazon

GroenLinks belastert Amazon

1
GroenLinks belastert Amazon

GroenLinks stond weer vooraan met het opgeheven vingertje, toen Amazon deze week werd weggezet als een foute multinational. Maar de vraag is: was dat wel terecht?

Logo GroenLinksDonderdag kopte de Volkskrant: ?Multinationals weigeren Kamer uitleg over belastingontwijking?. Volgens het dagblad had het parlement de bedrijven gevraagd volgende week donderdag te komen vertellen waarom ze belastingconstructies in Nederland optuigen.

Jesse Klaver

?Maar de drie bedrijven hebben zonder opgaaf van reden telefonisch laten weten niet op de uitnodiging in te gaan,? aldus de Volkskrant, die ook Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks aan het woord liet.

?Het negeren van de uitnodiging is een schoffering van het parlement,? brieste Klaver, mede-initiatiefnemer van de hoorzitting. ?Er is een maatschappelijk debat gaande over belastingontwijking. Het is een kwalijke zaak als de bedrijven die de motieven kunnen toelichten, verstek laten gaan.?

Misverstand

Vandaag kwam de aap uit de mouw, in een piepkleine rectificatie in de Volkskrant:

?Webwinkel Amazon blijkt niet te zijn uitgenodigd door de Tweede Kamer (?), zoals de Griffie woensdag door een intern misverstand bevestigde aan de Volkskrant. Het parlement heeft daarentegen wel Google uitgenodigd. Dit bedrijf heeft de uitnodiging naast zich neergelegd, net als Ikea en Starbucks.?

Het wachten is nog op de rectificatie van GroenLinks.

1 REACTIE