Hoe hack ik een iPhone 5S?

0
iPhone 5S hacken

De miljoenen iPhones die sinds vrijdag zijn verkocht, zijn toch niet zo veilig als werd beloofd. Hackers van de Duitse Chaos Computer Club hebben aangetoond dat de vingerafdrukherkenning van de iPhone 5S kan worden gekraakt. 

iPhone 5S?Je gaat het pas zien, als je het doorhebt,? zou Johan Cruijff zeggen, maar dan is het ook relatief simpel. De zogeheten Touch ID is geïntegreerd in de thuisknop, waarin een saffierkristal en een drukgevoelige aanraaksensor een high res-opname maken van uw vinger. Het enige wat u nu moet doen is ? bijvoorbeeld – een fles wijn in handen krijgen die de bezitter van de iPhone in handen heeft gehad.

Laserprinter

Fotografeer een vingerafdruk op de fles en maak die zichtbaar met poeder. Vervolgens neemt u een foto van de afdruk in hoge resolutie en maakt u die foto scherper op de pc. Met een speciale laserprinter maakt u een reliëfafdruk op folie, waarover u een mengsel van houtlijm en glycerine giet. Laat deze laag drogen en trek de nepafdruk van de onderlaag. Plak deze fake vingerafdruk vervolgens op uw vinger en u kunt andermans iPhone ontgrendelen.

Belangrijkste vernieuwing

De hack zal de top van Apple grijze haren bezorgen. Twee weken geleden werd de vingerafdrukbeveiliging als belangrijkste vernieuwing in de iPhone 5S gepresenteerd. Ook bij bedrijven die vingerafdrukken gebruiken om hun werknemers te laten inklokken, zal men zich achter de oren krabben.