28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Muziek Album Review Jack Johnson – From Here to Now to You

Review Jack Johnson – From Here to Now to You

0
Review Jack Johnson – From Here to Now to You

Jack Johnson staat bekend om zijn ‘niets aan de hand’ liedjes en odes aan het leven. Zijn vorige Album (To the Sea) was dan ook een schok. Veel donkerder en voor zijn doen depressief. From Here to Now to You moet dat weer veranderen. En dat doet het ook. 

Maar boy ow boy, wat is dit album doorsnee. Soms zelfs op het saaie af. Het kabbelt maar door en laat eigenlijk niets anders horen dan zijn eerste album: In between dreams. Sterker nog: In between dreams is een stuk frisser, gezelliger en beter dan From Here to Now to You.

Het probleem met deze nieuwe release is dat het gewoonweg niet pakt. Wij hebben tijdens de sessies niet één keer gehad dat we onze oren spitsten om te horen wat deze Hawaïaan te melden heeft. Niet één keer hebben we rustig kunnen zitten om te luisteren, simpelweg omdat we bijna in slaap vallen onder het luisteren. Het is – jammer genoeg – prima achtergrondmuziek, maar geen album wat u bij de les gaat houden. En dat heeft zijn debuutalbum wel degelijk. Denk aan: Sitting Watiting Wishing. Of gewoon het openingsnummer: Better Together.

Laten we er verder geen woorden meer aan vuil maken. Jack Johnson heeft niet kunnen vernieuwen. Hij lijkt richting te zoeken en dat gaat hem nu even niet goed af. Dat wil niet zeggen dat het een slechte artiest is, maar zijn volgende album kan maar beter weer aanslaan, want als hem dat niet lukt, moet hij wellicht een andere carrière zoeken.