21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Wil Netflix uw seksuele voorkeur weten?

Wil Netflix uw seksuele voorkeur weten?

0

De blijheid dat Netflix eindelijk de oceaan is overgestoken, wordt niet door iedereen gedeeld. Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van D66 stelde pittige vragen over de streamingdienst.

Netflix logo?Heeft u kennisgenomen van de privacyvoorwaarden van Netflix?? vroeg Verhoeven aan de staatssecretarissen van Veiligheid en Justitie en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en aan de minister van Economische Zaken. ?Klopt het dat deze voorwaarden omschreven zouden kunnen worden als voorwaarden Amerikaanse stijl, dat wil zeggen dat in plaats van persoonsdataminimalisatie meer gebruik wordt gemaakt van een contract waarbij alle gegevens worden overgedragen en een definitie van persoonsgegevens die enkel direct tot de persoon herleidbare gegevens omvat??

Verhoeven is bang voor de consequenties: het ontstaan van gegevens over kijkgedrag waar misschien religieuze en seksuele voorkeuren uit vallen af te leiden.