X-fi-primeur: de Adam Audio Tensor Alpha MK2

0
Adam audio Tensor Alpha MK2

Nog een goede reden om volgend weekend af te reizen naar Veldhoven: Sonority Audio komt op de X-fi High End Audio Show met een audioprimeur van Adam Audio, officieel nog niet leverbaar, maar wel al te zien op de beurs. Het gaat om de Adam Audio Tensor Alpha MK2.

Adam audio Tensor Alpha MK2Vorig jaar verbaasde Sonority Audio de bezoekers toen het bedrijf een grote kamer met muziek vulde met behulp van de kleine Adam Artist 5, zónder subwoofer. Nu is zijn grote broer aan de beurt.

Authenticiteit

Met een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan met het ontwerp en de bouw van hoogwaardige studiomonitoren, heeft Adam Audio een aantal jaar geleden de hifi-markt betreden. Zonder acht te slaan op de traditionele kloof tussen pro audio en ‘normale’ hifi ontwierp Adam huiskamerluidsprekers met dezelfde uitgangspunten als de professionele monitoren: de weergave van muziek moest zo authentiek mogelijk zijn.

Deze toewijding om alleen het best mogelijke geluid te produceren wierp vruchten af. In een heel korte tijd zijn Adam-huiskamerluidsprekers synoniem geworden met de hoogste standaard in realistische luisterervaringen, en ze hebben hun weg gevonden naar veeleisende audiofielen en muziekliefhebbers over de hele wereld.

Tensor

De nieuwe Tensor Alpha is de grootste en meest ambitieuze luidspreker van Adam Audio, en technisch de meest geavanceerde huiskamerluidspreker. Het is een compromisloos systeem met een weergave van muziek die tot nu toe ongehoord is. Twee 12 inch HexaCone woofers vormen de basis voor een adembenemende laagweergave en een verbazingwekkende, rechte weergave vanaf 22 Hz.

De bovenste kast beschikt over een indrukwekkende bezetting die de midden- en hoge frequenties voor zijn rekening neemt: twee 9 inch HexaCone woofer midrange drivers, twee X-ART midrange units en een X-ART tweeter.

Vanwege het symmetrische ontwerp (een geavanceerde D’Appolito-bezetting) en het bijzondere dispersiepatroon van de tweeter, wordt een bijzonder gunstig stralingsgedrag gerealiseerd, waarbij met name hinderlijke reflecties van de vloer of het plafond beperkt zijn. Het gevolg is dat de ruimtelijke informatie in een stereo-opstelling uitstekend is en de dynamiek bijna onbeperkt, zonder vervorming en van onberispelijke kwaliteit.