Gratis WiFi-spots voor UPC-klanten

0
WiFi

UPC start vandaag met de introductie van UPC WifiSpots in heel zijn verzorgingsgebied. De uitrol van de gratis dienst verloopt in fases. In eerste instantie komen WiFi-spots beschikbaar in de huidige testgemeente Zutphen.

WiFiVervolgens zijn de provincies Flevoland en Friesland aan de beurt, waarna de overige provincies volgen. UPC verwacht de dienst in de eerste maanden van 2014 op ruim 500.000 internetmodems aan te kunnen bieden.

Flexibel

Met deze dienst wil UPC het flexibel gebruik van zijn diensten stimuleren. Het WiFi-netwerk is geheel gescheiden van het WiFi-signaal voor privégebruik, wat de dienst veilig moet maken. Op één modem kunnen tot vijf gasten tegelijkertijd inloggen. Er is geen waarneembare invloed van het publieke WiFi-netwerk op de internetsnelheid van de aanbiedende klant.

UPC zet deze WiFi-functionaliteit op afstand aan op de draadloze modems. Internetklanten van UPC kunnen vervolgens eenvoudig en veilig via dit WiFi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, wanneer ze bij andere UPC-internetklanten op bezoek zijn. Aangezien de dienst zonder extra kosten wordt aangeboden, kunnen klanten besparen op hun databundel voor smartphone of tablet.