22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Ontwerp uw eigen app

Ontwerp uw eigen app

0
Ontwerp uw eigen app
Is dit de nieuwe Apple iPhone 5?

De laatste jaren heeft een explosieve groei plaatsgevonden in de ontwikkeling en het aanbod van apps voor mobiele toepassingen. Apps stellen ons in staat om overal en altijd, plaats- en tijdonafhankelijk, toegang te hebben tot bijvoorbeeld onze muziek, en sluiten aan op een ontwikkeling waarin het digitale leven zich meer en meer afspeelt op mobiele mediaplatforms. 

Apple iPhone 5Vanuit een toenemende vraag om zelf apps te kunnen ontwikkelen is de masterclass appsontwerpen.nl gestart. De stelling van deze masterclass is dat iedereen apps kan ontwikkelen, maar de beste apps zich onderscheidden door een goed doordacht en creatief ontwerp.

Enorm aantal

Per dag worden er ongeveer 900 nieuwe apps aan de App Store toegevoegd. Dat enorme aantal maakt het zoeken naar een passende app niet gemakkelijk. Als dan uiteindelijk een veelbelovende app is gevonden, sluit deze vaak net niet volledig aan op de specifieke wensen en behoeften van de gebruiker. Steeds meer gebruikers nemen het heft daarom in eigen handen, want elke app begint met een goed idee en ontwerp.

Praktijkgedeelte

Tijdens de masterclass maken deelnemers kennis met verschillende technologietrends en toepassingen en volgen ze een praktijkgedeelte waarin prototyping en app demo?s centraal staan. Deelnemers hebben na de masterclass de kennis om met (gratis) beschikbare tools een app te ontwerpen die perfect aansluit op hun specifieke behoeften.

Daarnaast ontwikkelen de deelnemers een prototype waarmee ze na de masterclass verder kunnen. Daarbij worden de deelnemers ondersteund door een online kennisbank en een community van mensen die de masterclass met succes hebben afgerond. Meer informatie over appsontwerpen.nl vindt u hier.