11.8 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Sennheiser wint Emmy voor technische innovaties

Sennheiser wint Emmy voor technische innovaties

0
Sennheiser wint Emmy voor technische innovaties

Sennheiser is onderscheiden met de Philo T. Farnsworth-award tijdens de 65e Primetime Emmy Engineering Awards in Hollywood. De Philo T. Farnsworth-award eert bureaus, bedrijven en instellingen die over de jaren een significante invloed hebben gehad op televisietechnologie en -techniek.

Sennheiser logoDe prijs is in 2003 in het leven geroepen als blijk van erkenning voor Panavisions jarenlange bijdrage aan de film- en televisie-industrie. Anders dan de meeste andere Emmy?s wordt hij niet elk jaar toegekend. De award is vernoemd naar de uitvinder van elektronische televisie, Philo Farnsworth. De uitreiking vond maandag plaats.

Tv-uitzendingen

Sennheiser is al in de jaren vijftig begonnen met de productie van richtmicrofoons, en toen er aan het einde van dat decennium behoefte kwam aan draadloze overdracht in tv-uitzendingen, stond het bedrijf klaar om presentatoren en acteurs te bevrijden van de kabel met zijn eerste draadloze microfoon in 1957. Sindsdien heeft uiteraard een enorme technologische vooruitgang plaatsgevonden, wat heeft geleid tot de weerbestendige, sterke richtmicrofoons en superieure meerkanaals draadloze systemen met de piepkleine, makkelijk te verbergen miniatuurmicrofoons en uitstekende handmicrofoons van nu.