15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Audio Life showt op 30 november McIntosh- en Quad-producten

Audio Life showt op 30 november McIntosh- en Quad-producten

1
Audio Life showt op 30 november McIntosh- en Quad-producten
McIntosh

Onlangs heeft Audio Life uit Buren producten van McIntosh en Quad aan zijn assortiment toegevoegd. Op 30 november nemen bezoekers in twee luisterruimten plaats om de versterkers en speakers te bewonderen.

McIntosh Het Amerikaanse McIntosh produceert allerlei hoogwaardige hifi-apparatuur. Audio Life laat onder meer de mogelijkheden van een transistorversterker, buizenversterker en USB D/A converter met digitale volumeregeling zien. De gepresenteerde modellen zijn onder meer de McIntosh MA7900MC275 en D100. Verder kunt u met eigen oren horen hoe de elektrostatische speakers van de Quad ESL 2812 klinken. De winkel uit Buren demonstreert nog meer hifi-apparatuur, al zijn de definitieve setups nog niet helemaal bekend.

Aanmelden

QuadGeïnteresseerden melden zich op de website van Audio Life aan. Overigens is dat niet verplicht, maar in verband met de verwachte drukte stellen de winkelmedewerkers aanmeldingen wel op prijs. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn bezoekers welkom om deze hifi-show bij te wonen. De winkel is gevestigd aan de Hulsterstraat 26a.

1 REACTIE

  1. Een tip als je gaat luisteren neem dan de CD OF DVD die thuis het beste klinkt mee. Waarschijnlijk sta je dan perplex, je hoort de strijkstok over de snaren gaan. Het stereo beeld is niet alleen links rechts, maar indien de luisteruimte groot genoeg is en de ESL’s staan goed opgesteld, dan komt het geluid niet meer uit de boxen. Maar staat de zangeres of instrumenten achter de complete breedte van de boxen. De nadelen van deze boxen is dat ze niet vervormen als je teveel vermogen levert (opblazen), en klinken goed als de opname ook goed is. Vroeger dacht ik Maria Callas heeft een afschuwelijke stem, nee het waren de luidsprekers, ga geen merk noemen. Maar de ESL is de kampioen van het midden hoog, en laat menselijke stem horen zo als die van nature klinkt. Je hoort overduidelijk de verschillen tussen bijvoorbeeld de Steinway of Bosendorfer. Je kunt dit ook daar horen, via de samples van de Nordstage (staan op het ne). Als je houdt van knoerthard dan kun je beter kiezen voor andere boxen. Deze boxen zijn voor alles geschikt, maar is de opname slecht dan hoor je dat meteen. Je hoort ook direct waar het is opgenomen, het verschil tussen het concertgebouw of andere ruimte blijft niet ongemerkt. Deze boxen moet je alleen gaan beluisteren als je ze kan betalen want je bent meteen verkocht!