10.7 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Video-cast Introductie Linn Klimax Exakt

Introductie Linn Klimax Exakt

2
Introductie Linn Klimax Exakt

VIDEO – Laat in de avond rijden we terug: wat hebben we zojuist gezien? Linn Klimax Exakt: een visie van een gek? Een product voor de niche? Of simpelweg de toekomst van hifi? Feit is: het is streaming met zo min mogelijk componenten. Gelukkig hebben we de foto’s en video’s nog: kunt u het ook bekijken! 

Bekijk hieronder de video van Klimax Exakt

Korter is beter

Het is de filosofie van vele fabrikanten: korter is beter. En daarbij vaak ook: schakel zo min mogelijk. En we kunnen het dan ook niet laten om bij de nieuwe Linn Klimax Exakt ook te denken aan Meridian. De Klimax Exakt bestaat uit een controller – in dit geval de Exakt DS – die een digitaal signaal naar de speakers – uitgevoerd met Exakt – stuurt. De speakers hebben een dsp en dac die het signaal bewerkt, in tijd zet en vervolgens omzet en versterkt. Feitelijk gebeurt dus alles in de speakers. Dat maakt de signaalwegen extreem veel korter. En de digitale filtering heeft als voordeel dat er geen verliezen optreden bij het scheiden van frequenties. Iets wat (vaak) wel het geval is bij analoge luidsprekerfilters.

Linn meent natuurlijk dat hun systeem beter is. En we moeten zeggen: Klimax Exakt klinkt goed. Het is bijzonder detailrijk en rustig. Echt goed hebben we niet kunnen luisteren, want met 30 man in een zaal, is de gehele akoestiek van slag en is het nagenoeg onmogelijk om een goede beoordeling te doen van het systeem. Maar als we daar even doorheen prikken, is het een uitstekend systeem waar menig hifi- en high-end liefhebber een moord voor zal plegen.

Upgraden

Leuk aan Linn is dat het (vaak) mogelijk is uw bestaande producten een upgrade mee te geven. Wie dus een setje speakers heeft staan van Linn, zal veelal een Exakt-upgrade kunnen doen (in de video geeft Linn aan welke speakers de upgrade kunnen hebben) Toch wel leuk! Het scheelt veelal een zeer kostbare aanschaf.

De presentatie was bij Beter Beeld en Geluid in Hilversum

2 REACTIES

    • Hey Kevin,

      Ja… deze presentatie is zeker geen pareltje. Toch jammer, want ik heb de beste man naderhand uitgebreid gesproken. En dan weet hij zeker de passie voor de producten over te brengen. Ik denk dan altijd: gooi die tablet weg en ga gewoon praten! Vergeet de marketing: niet boeiend. Het gaat om het enthousiasme; de passie voor de producten. Dat weet een marketingverhaal toch niet over te brengen. Hoe meer bijwoorden, hoe meer achterdocht…