10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Omera en Reis Audio showen La Rosita-streamers

Omera en Reis Audio showen La Rosita-streamers

0
Omera en Reis Audio showen La Rosita-streamers
La Rosita

In Nederland is La Rosita een relatief onbekende naam. Winkel Omera en distributeur Reis Audio zijn voornemens om daar snel verandering in te brengen. Om die reden houden de bedrijven op 7 december een audioshow.

La RositaLa Rosita is een fabrikant uit Frankrijk. Het bedrijf ontwikkelt fraai vormgegeven servers die draadloos muziek kunnen ontvangen van computers met iTunes. Hiervoor is er een speciale plug-in vereist. De overdracht gebeurt via Apples draadloze netwerkprotocol AirPlay. De fabrikant claimt dat zijn apparatuur geen compressie gebruikt om de bestanden te streamen naar een hifi-installatie. Een DA-converter zet het digitale signaal om naar analoog, wat volgens La Rosita de audiokwaliteit ten goede komt. Met 16 bits 44.1KHz is de geluidskwaliteit vergelijkbaar met die van een audio-cd.

Presentatie

OmeraDan Bellity is de grote baas van La Rosita. Hij is de hele dag bij de winkel aanwezig om productpresentaties te geven. Daarnaast beantwoordt hij ook vragen en geeft hij graag uitleg over alle apparatuur. Op zaterdag 7 december zijn bezoekers de hele dag welkom tot ongeveer 19:00 uur. Omera is gelegen aan de Markt 3 in Vlaardingen.