15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Nero 2014 streamt mediabestanden naar Xbox One

Nero 2014 streamt mediabestanden naar Xbox One

0
Nero 2014 streamt mediabestanden naar Xbox One
Nero 2014

Nero 2014 is in staat om video’s, foto’s en presentaties naar de Xbox One te streamen via het thuisnetwerk. In het hulpprogramma MediaHome doen gebruikers hiervoor een beroep op de functie Nero Play to TV.

Nero 2014In een persbericht laat Nero weten dat het bekende brandprogramma Microsofts nieuwste gameconsole ondersteunt. Omdat de Xbox One met de huidige firmware geen mediabestanden van externe opslagdragers kan lezen, is het dankzij Nero alsnog mogelijk om van eigen mediabestanden te genieten. Overigens is het opvallend dat er in het persbericht met geen woord wordt gerept over het streamen van muziek naar de gameconsole. Het is dan ook onduidelijk of dat met Nero 2014 mogelijk is.

Streamen

Gebruikers kiezen op hun pc de Xbox One als afspeelapparaat door in het hulpprogramma MediaHome voor de functie Nero Play to TV te kiezen. Via DLNA geeft de gameconsole vervolgens media op een televisie weer. uiteraard is het wel een voorwaarde dat de Xbox One in het thuisnetwerk is aangemeld. De reguliere versie van Nero 2014 heeft een adviesprijs van 79,99 euro. Wenst u meer opties op het gebied van videobewerking, dan kunt u Nero Platinum overwegen. Dit pakket kost 99,99 euro. De Xbox One is vanaf april 2014 te koop voor een adviesprijs van 499 euro.