Spotify gratis op hifi-apparatuur

0

Voorheen was er altijd een betaald abonnement nodig om muziek van Spotify via geschikte hifi-apparatuur te streamen. Daar komt binnenkort verandering in, want het Zweedse bedrijf kondigt de komst van een gelimiteerde gratis versie aan.

B&OWe publiceerden al eerder een bericht dat Spotify bezig is om gratis apps voor iOS en Android uit te rollen. Nu blijkt dat ook de meeste bezitters van een Spotify-compatibel hifi-apparaat op korte termijn toegang hebben tot een gratis versie. Goed nieuws voor trotse eigenaren van bijvoorbeeld een geschikte Denon-versterker of Bang & Olufsen-televisie. Om Spotify op deze apparaten uit te proberen, is het voortaan niet meer nodig om tien euro per maand af te tikken.

Gelimiteerde versie

Overigens gaat het hierbij wel om een gelimiteerde versie onder de naam Spotify Shuffle waarbij er gesproken advertenties te horen zijn. Verder is het wel mogelijk om op artiest te zoeken, maar gebruikers hebben geen invloed op welk nummer uit het oeuvre wordt afgespeeld. Wanneer er een goed nummer voorbijkomt, is er wel een optie om het liedje toe te voegen aan een afspeellijst. Ten slotte zijn de muziekbestanden in een lagere bitrate beschikbaar.