20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Denon komt met DA-300USB DAC

Denon komt met DA-300USB DAC

0
Denon komt met DA-300USB DAC

Uit de stal van Denon is vanaf februari de nieuwe DAC DA-300USB verkrijgbaar. Met deze externe usb-Digital Audio Converter lukt het om digitale audiobestanden in een analoog signaal om te zetten.

Denon DA-300USB (2)De DA-300USB is bedoeld om audiobestanden afkomstig van computers in hoge kwaliteit (192KHz/32bits) weer te geven op een hoofdtelefoon en/of twee speakers. Het is mogelijk om muziek in hoge audiokwaliteit vanaf de pc of internet af te spelen via een hifi-installatie. Dankzij drie S/PDIF-poorten (1x coaxiaal, 2x optisch) kunnen gebruikers ook andere geluidsbronnen op deze DAC aansluiten, waardoor de geluidskwaliteit van deze apparaten zou verbeteren.

Bestandsformaten

De DA-300USB kan nagenoeg met alle gangbare bestandsformaten overweg, zoals mp3, Denon DA-300USB (3)mp4, aac, alac, wav, flac (max. 192KHz/24bits) en dsd (2,8 en 5,6 MHz). Aansluiten op de computer gebeurt met behulp van de usb-b-ingang. Iedere pc detecteert deze DAC als geluidskaart, waardoor het vrij eenvoudig is om de audio via de DA-300USB af te spelen. Het Denon-apparaat fabriceert een audiospoor van 192KHz/32bits, waardoor volgens de fabrikant een zeer nauwkeurige weergave ontstaat van de oorspronkelijke geluidsopname. Denon heeft technische maatregelen getroffen om ruis zoveel mogelijk naar de achtergrond te verdringen.

Denon DA-300USB (4)Design

Deze nieuwe Denon-DAC bestaat uit een klein kastje van 17 x 17 x 5,5 cm die zich liggend of staand laat neerzetten. Voor de staande positie levert Denon een eenvoudig voetje mee. Het voorpaneel heeft een aan/uit-knop, hoofdtelefoonuitgang, volumeregelaar en ingangsselector aan boord. Verder zien we een oled-display dat de actieve ingangsbron, het volumeniveau en de resolutie van het geluidsspoor weergeeft. Denon heeft tot dusver nog geen adviesprijs bekendgemaakt.