Duitse investeerders kopen Loewe

0
Loewe

De Duitse televisiefabrikant Loewe had het al een tijdje moeilijk om de begroting rond te krijgen, maar gelukkig heeft het bedrijf een oplossing gevonden. Een groep investeerders neemt Loewe voor een groot deel over.

LOEWEDe groep investeerders bestaat onder meer uit Duitse familie-ondernemers. Daarnaast zijn er ook ex-topmanagers van Apple en Bang & Olufsen in Loewe gestapt. Het Raad van Bestuur van Loewe AG is akkoord gegaan met de overname. In München opent het bedrijf een nieuw hoofdkantoor. De fabrieken in Kronach en Hannover blijven bestaan. De nieuwe topmensen van Loewe willen zich richten op smart home entertainment- en digital lifestyle-producten. Daarnaast is het de bedoeling dat de samenwerking met de Chinese techniekleverancier Hisense wordt opgeschroefd. Het is niet duidelijk hoeveel geld de groep investeerders voor de overname heeft betaald. Zodra de overname rond is, zal Loewe niet langer beursgenoteerd zijn.