11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Peter Orre is nieuwe CEO van Loewe.

Peter Orre is nieuwe CEO van Loewe.

0
Peter Orre is nieuwe CEO van Loewe.
Loewe

De eigenaren van Loewe hebben onlangs Peter Orre als nieuwe CEO benoemd. Niet bepaald een onbekende, want de 59-jarige Zweed was eerder werkzaam als manager van Apple en HP.

Peter OrreBegin dit jaar nam een groep Duitse investeerders Loewe over waardoor de geplaagde tv-fabrikant weer volop toekomst heeft. Peter Orre is per direct benoemd tot CEO van het bedrijf door de eigenaren Kalmund, Sepmeier en Gesmar-Larsen. Hij heeft onder meer de taak om het merk te verjongen en een beleid te ontwikkelen waarin er ruimte is voor inspirerende producten. De Zweed werkte in het verleden ruim tien jaar voor HP in München waar hij onder meer leiding gaf aan de internationale marketingafdeling. Ook bij Apple was Orre actief in diverse managementfuncties, voornamelijk op het gebied van design. Het doel van de kersverse CEO is om met de juiste productideeën, technologiepartners en marketinginitiatieven nieuwe doelgroepen en afzetmarkten te bereiken.

Voormalig CEO Matthias Harsch wordt mede-eigenaar van het moederbedrijf waar Loewe AG onder valt, namelijk Panthera GmbH. Hij is daarmee verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding van het merk.