11.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Ximon stopt op 29 januari

Ximon stopt op 29 januari

0
Ximon stopt op 29 januari
Ximon (2)

Videostreamingdienst Ximon neemt op 29 januari afscheid van zijn klanten. Het bedrijf zocht lange tijd naar een investeerder om het financiële plaatje rond te krijgen, maar dat is niet gelukt.

Ximon (1)Ximon was als concurrent van Netflix zeer actief in ons land. Voornaamste speerpunt was hierbij de catalogus van ruim vierduizend videobestanden waaronder een heleboel Nederlandse films en series. Klanten konden via de pc, tablet en smart-tv films huren. Bijzonder is dat Ximon zelfs een plekje wist te veroveren op de PlayStation 4. Helaas mocht dit allemaal niet baten, want op woensdag 29 januari trekken de eigenaren voorgoed de stekker uit Ximon.

Geldgebrek

De markt voor videostreaming groeide niet zo snel zoals Ximon bij zijn oprichting in 2009 had verwacht. Het bedrijf zocht om die reden naar een financiële investeerder om de periode te overbruggen totdat er meer geld met videostreaming wordt verdiend. Er liepen tot voor kort gesprekken met een gegadigde, maar het is Ximon niet gelukt om tot een definitieve afspraak te komen. Bestaande abonnees van Ximon hebben nog een week de tijd om hun kijktegoed op te maken.