“Apple kondigt in april nieuwe Apple TV aan”

2
Apple TV update

Volgens twee anonieme bronnen bij Apple onthult het bedrijf in april een gloednieuwe Apple TV. Het product zou voor de kerst van dit jaar in de schappen liggen.

Apple TV (2)Volgens de Amerikaanse website Bloomberg hebben twee anonieme bronnen beweerd dat Apple over twee maanden een nieuwe versie van zijn Apple TV presenteert. De verkoopdatum zou dan in december zijn, maar dat kan volgens de bronnen nog veranderen. De reden hiervoor is dat Apple nog bezig is om afspraken met distributiepartners te maken. Net als eerdere generaties kunnen gebruikers ook de aankomende Apple TV rechtstreeks aansluiten op een televisie. Naar verluidt krijgt het apparaat een snellere processor en werkt Apple aan een nieuwe interface waarin gebruikers gemakkelijker kunnen schakelen tussen tv-programma’s, films en andere videocontent.

Live-tv

Time Warner CableVerder hangt er een overeenkomst met de Amerikaanse kabeltelevisie-aanbieder Time Warner Cable (vandaag overgenomen door Comcast) in de lucht. Dat zou betekenen dat de mediaspeler allerlei live-kanalen tot zijn beschikking heeft. Overigens krijgen waarschijnlijk alleen bestaande abonnees van Time Warner Cable toegang via een gebruikersnaam en wachtwoord. Of Apple ook in zee gaat met Nederlandse kabelaanbieders is op dit moment nog koffiedik kijken. Volgens eerdere geruchten was Apple van plan om een eigen televisie uit te brengen, maar met deze onofficiële aankondiging van een nieuwe generatie Apple TV lijkt dit idee definitief van de baan.

2 REACTIES