Grimm Audio LS1 speelt DSD

0
Grimm Audio

Goed nieuws voor wie een setje LS1 bezit, of wil gaan bezitten. De LS1 kan nu ook DSD afspelen via usb. De nieuwe firmware én iets aangepakte usb-poort laat het toe om DXD en DSD via DoP af te spelen. 

Wij zijn aardig onder de indruk van de Grimm Audio LS1. Zowel op de show van Gydotron als tijdens een demo bij Helios hebben ze ons laten horen waartoe ze in staat zijn: uiterst neutrale, maar ook muzikale weergave. Geen kleuring, ontzettend snel en ongekend open.

Grimm AudioPuntje van aandacht was wel dat de usb-input geen dsd speelt. En voor een luidspreker die ook in studio’s gebruikt wordt is dat wel wat lastig. Nu is dat kleine smetje weggepoetst. De LS1 kan nu ook DXD en DSD (via DoP) afspelen. Ook kan de usb-ingang nu overweg met 24 bit / 384 kHz-streams. (Nodig voor DXD).

Firmware

Om DSD en DXD-ondersteuning te krijgen, is een firmware update nodig van de usb-interface. Modellen vanaf februari 2014 zijn al voorzien van de nieuwe software. Modellen van daarvoor kunnen een update krijgen. U vindt de firmware hier. Wilt u weten hoe de update werkt: hier staat de handleiding.

Linux

Wat we verder nog lezen is dat de LS1 nu ook werkt met Windows 8 en Linux. Wel zo prettig natuurlijk. Als u meer wilt weten over werking binnen Linux, kunt u contact opnemen met Grimm.