PMC showt twenty.26 voor het eerst op Britse beurs

8
PCM twenty.26
PCM twenty.26

Tijdens de Bristol Sound & Vision ’14 zal PMC op zondag 23 februari voor het eerst zijn nieuwe twenty.26 luidspreker tentoonstellen. Gedurende vier exclusieve luistersessies laat het Britse bedrijf zijn nieuwste paradepaardje aan geïnteresseerde bezoekers horen.

PCM twenty.26PMC heeft nog nauwelijks details over de twenty.26 bekendgemaakt. Wat de exacte specificaties van deze luidspreker zijn, is dan ook een raadsel. In ieder geval gaat het om een drieweg vloerstaander waarin naar verluidt een gedeelde bass-driver is verwerkt. Op internet circuleert er een schimmige afbeelding (zie plaatje rechts) die de twenty.26 zou onthullen. Volgens geruchten zou de adviesprijs 6970 euro per paar bedragen. De afmetingen zijn 1.062 x 19 x 43,9 centimeter. De behuizing is daarmee iets forser dan die van de twenty.24.

8 REACTIES

  • Beste Diablue,

   ALs ik je reacties zo lees, is alles in de hifi gebakken lucht. Je vergeet echter dat er heel wat research achter een speaker zit. Het is niet een kwestie van Kastje bouwen, paar units erin gooien, filtertje uitrekenen en schroeven maar. Ben je weleens in zo’n fabriek geweest? Heb je weleens met de mensen achter een merk gesproken? Dan zul je begrijpen dat er niet een paar maanden onderzoek achter een luidspreker zit, maar jaren. Jaren proberen. Jaren onderzoeken en jaren luisteren.

   Ik wil hiermee niet zeggen dat elk audioapparaat zijn geld waard is. En ik zeg hiermee ook niet dat deze PMC’s 7000 per paar waard zijn. Maar ik zeg hiermee wel dat de prijs van een apparaat veel meer is dan de som van de onderdelen. Je zult toch ook salarissen van de medewerkers mee moeten rekenen. En de fabriek. En het transport. En niet te vergeten: marges van importeur en winkel. Wil je dat allemaal niet, dan ga je lekker zelf bouwen. Niemand die je tegenhoudt. Toch?

   • Alles wat als tegenargument wordt genoemd geldt ook voor een set van zeg maar 2000 euro, uiteraard zijn er ontwikkelingskosten maar dat zou resulteren in betere producten en dat bij een product wat ondertussen is uitontwikkeld.
    Dit product wat waarschijnlijk gaat bestaan uit wat rechte plankjes en wat speakers kost bijna net zo veel als een auto. Belangrijker is de vraag voor de niet gefortuneerde koper wat nu een realistisch bedrag is.

    • Wat een realistisch bedrag is voor een goede speaker, is geheel aan de koper. Ik ken speakers van minder dan 1000 euro per set die uitstekend klinken. Klinkt een set van 20.000 euro beter? Ja, naar mijn idee vaak wel. Niet per-sé meer detail, maar wel meer balans, grootser stereobeeld en veelal wel écht full-range in tegenstelling tot de meer ‘down to earth’ speakers. Heeft iedereen dit nodig? Nee, natuurlijk niet. Maar je zal maar een passie hebben! :).