Review James Blunt – Moon Landing

0
James-Blunt-Moon-Landing

Het hitje ‘Bonfire Heart’ is op moment van schrijven niet van de radio af te slaan. Zonde, want zo draaien de zenders een prima nummer helemaal kapot. Gelukkig staat James Blunt niet bekend om het uitmelken van zijn albums door alle nummers als single uit te brengen. We luisteren naar het nieuwe album: Moon Landing. 

We geven het gewoon eerlijk toe: we vinden James Blunt een goede – en bijzonder grappige – artiest. Redacteur in kwestie heeft alle albums netjes in de kast – en op de nas – staan. Moon Landing streamt nog even via Qobuz lossless via internet naar binnen. Maar het zal niet lang duren voordat ook dit album toegevoegd kan worden.

Het album opent met Face The Sun: nadat er een motorfiets (James Blunt rijdt zelf motor, dus wie weet is hij het) langs is gereden, begint een subtiele piano. Het nummer bouwt op naar een flinke climax waarbij James even laat horen dat hij er weer is. Wellicht iets harder dan we van hem gewend zijn.

Satellites komt wat commerciëler over dan we graag horen. Strakke beats, simpel deuntje en veel oh, oh’s. Modern, maar ook wat te veel richting de eenheidsworst.

Via Bonfire Heart – wat we allemaal kennen en verrassend genoeg compleet anders is opgenomen dan de rest (veel meer compressie voor de radio) – gaan we naar Heart to Heart. Een liefdesliedje in de trend van Bonfire Heart. Amusant, maar niet echt vernieuwend. Zowel tekstueel niet, als muzikaal niet. Wellicht een volgende single?

Dan gaan we weer terug naar Blunt zoals we hem kennen: Miss America en The Only One. Subtiel, romantisch en prachtig uitgevoerd. Ja, je moet van zijn vocalen houden, maar dat geldt voor andere artiesten ook. Toch?

Bones laat even horen hoe Blunt over vroeger over zichzelf heeft gedacht: niet aantrekkelijk en een verschrikkelijke stem. Arm joch… gelukkig is het wel goed gekomen met deze Brit.