10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Alpha Training Synology NAS

Alpha Training Synology NAS

4
Alpha Training Synology NAS

Wilt u het maximale uit uw nas halen? Of wilt u gewoon eens kennis maken met het concept nas? Dat kan nu, want Alpha Audio gaat – samen met Video Trainingscentrum – workshops geven rondom deze interessante producten. We gebruiken daarbij producten van Synology: het meest populaire merk op gebied van nas. 

Een nas is het Zwitserse zakmes van het netwerk. Het is veel meer dan een harde schijf die u koppelt aan het netwerk. Het kan bijvoorbeeld media streamen en back-ups maken van uw werkstations en mobiele apparaten. Het kan veilig bestanden delen met familie, vrienden of zakelijke contacten. Of wat te denken van het simpelweg centraliseren van opslag, zodat niet alleen u, maar ook anderen binnen uw huishouden of bedrijf bij de bestanden kunnen.

Veel vragen

Synology DS214 PlayMaar voordat u zover bent, moet u eerst de nas installeren en inrichten. Hoe gaat dat nu? Welke nas hebt u nodig? Welke schijven gaan erin? Hoe koppelt u de nas aan uw netwerk? Gaat dat bedraad, of is wifi ook een optie? En hoe begint u nu met streamen? En is het allemaal wel veilig? Veel (terechte) vragen… die wij kunnen beantwoorden!

Theorie en praktijk

De workshops bestaan zowel uit een theoretisch deel als een deel praktijk. De workshops vinden plaats in een mooie ruimte in IJsselstein waarbij iedereen op een eigen, gloednieuwe Synology-nas met DSM 5.0 (nieuwste besturingssysteem) kan werken. Er staan tevens moderne pc’s, zodat u direct, vlot te werk kunt gaan.

Beginners en gevorderden

Synology DSM 5We bieden op dit moment twee niveau’s aan: beginners en gevorderden.

Bij de beginnerscursus gaan we onder meer in op:

 • Het installeren van de NAS
 • Algemene informatie rondom computernetwerken
 • Gebruikersbeheer
 • Photo Station
 • Audio Station
 • Video Station
 • File Station
 • Hoe te beginnen met streamen

Bij de cursus voor gevorderden komt onder meer aan bod:

 • Synology-DS212Port Forwarding
 • Netwerkoptimalisatie
 • Cloudstation
 • Gebruikersrechten
 • Programmarechten
 • Backups naar andere Nas’en
 • Alternatieve mediaservers

Na afloop van de cursussen krijgt iedereen een uitgebreid handboek met alle informatie. Zo hebt u direct een compleet naslagwerk.

Prijzen en data

Een cursus vindt plaats in IJsselstein en neemt één dagdeel in beslag. We hebben zes plaatsen per dagdeel van 4 uur.

Speciale introductieprijs

Een cursus van één dagdeel kost nu 89 euro (normale prijs is 149 euro). U kunt een gecombineerde cursus (A en B) afnemen voor 149 euro (normale prijs 249 euro). 

De eerste cursusdag is op 12 april 2014, de tweede cursusdag is 19 april 2014. 

Hebt u interesse of wilt u zich inschrijven? Perfect! Stuur ons een e-mailtje via het contactformulier.

4 REACTIES