“Apple werkt aan Spotify-killer”

0
Apple
Apple

Het gerucht gaat dat Apple de introductie van een nieuwe muziekdienst voorbereidt. Naar verluidt wil de Amerikaanse multinational hiermee marktaandeel van Spotify en andere streaming-aanbieders afsnoepen

Apple
Apple

Momenteel zou Apple onderhandelingen met diverse platenmaatschappijen voeren om de online catalogus met zoveel mogelijk muziek te vullen. Niet gek, want steeds minder mensen kopen losse downloads. Streamen is de toekomst, waarbij gebruikers tegen een vast maandtarief toegang hebben tot miljoenen nummers. Een ander opvallend gerucht is dat Apple naar verluidt werkt aan een iTunes-applicatie voor Android-apparatuur. Het bedrijf hoopt op deze manier meer klanten aan zich te binden waarbij gebruikers minder afhankelijk zijn van iOS-apparaten. Overigens gaat het hier om een gerucht op basis van drie anonieme bronnen. Een woordvoerder van Apple weigert vooralsnog om commentaar te geven.