PlayStation 4 zes miljoen keer verkocht

0
PS4
PS4

De concurrentiestrijd tussen Sony’s PlayStation 4 (PS4) en Microsofts Xbox One lijkt voorlopig beslist. Eerstgenoemde vloog namelijk in de afgelopen vier maanden maar liefst zes miljoen keer over de toonbank. De Xbox One doet het met drie miljoen verkochte exemplaren wereldwijd een stuk slechter. 

PS4Daarmee is de PS4 wereldwijd een groot succes. In thuisland Japan werd de console pas eind februari gelanceerd, waarna er in het eerste weekend na de release 320 duizend stuks van werden verkocht. De teller staat nu op zes miljoen en daarmee heeft Sony zijn eigen doelstelling al overtroffen. Het Japanse bedrijf wilde oorspronkelijk eind maart minimaal vijf miljoen exemplaren leveren aan klanten. Op dit moment is het apparaat in 57 landen verkrijgbaar, al kunnen veel winkels wegens de grote vraag nog altijd geen PS4 leveren.