Roku brengt nieuwe HDMI-stick uit

0
Roku Streaming Stick (4)
Roku Streaming Stick (4)

Roku is een bekende leverancier van HDMI-dongels. Door de nieuwe Streaming Stick met een televisie te verbinden, lukt het om content via het web aan te spreken. Handig wanneer u muziek via online clouddiensen wilt beluisteren!

Roku Streaming Stick (3)De HDMI-stick van Roku is vooral interessant voor televisies die niet ‘smart’ zijn. De dongel maakt via de ingebouwde wifi-adapter verbinding met het netwerk en internet. Daarnaast staan er in het menu allerlei voorgekauwde apps voor je klaar, waaronder YouTube en Netflix. Naast internetbronnen is het ook mogelijk om netwerkapparaten aan te spreken, zoals een NAS of pc. Handig wanneer u met een televisie uw digitale mediacollectie wilt aanspreken! Roku levert een afstandsbediening mee waarmee u op de televisie door het menu kunt navigeren. Als alternatief zijn er ook remote-apps beschikbaar voor iOS en Android. Daarnaast is het mogelijk om content vanaf mobiele apparatuur naar de Roku-stick te streamen. De ondersteunde beeldkwaliteit is 1080p, dus u kunt in Full HD naar filmpjes kijken. Geïnteresseerden bestellen de stick op de website voor een bedrag van vijftig dollar.