Deezer maakt mobiel luisteren gratis

0

Net als Spotify is het nu ook met Deezer mogelijk om gratis naar muziek te luisteren via smartphones en tablets. Eerder was dit nog een betaalde functie.

Deezer op iPhone
Deezer op iPhone

Vanaf vandaag (donderdag 10 april) kunnen gebruikers voor nop naar muziek luisteren op hun mobiele toestel. Met de kersverse functie Flow creëren gebruikers een eigen radiostation op basis van hun muzieksmaak. Bijzonder is dat Deezer geen tijdslimiet instelt, waardoor klanten onbeperkt luisteren zonder iets te betalen. Daarentegen is het niet mogelijk om zelf een artiest, liedje of afspeellijst te selecteren, want dit valt onder een betaald abonnement van bijna tien euro per maand. Liedjes die minder in de smaak vallen kunnen klanten wel overslaan met een maximum van zesmaal keer per uur. Deezer wordt verder uitgebreid met meer radiokanalen en suggesties van eigen werknemers. Op korte termijn verschijnt er ook een app van de muziekdienst voor Mac OS X, waarmee het onder meer mogelijk is om naar lokaal opgeslagen nummers te luisteren.