McIntosh komt met hoofdtelefoonversterker

0

Met de MHA100 brengt McIntosh zijn eerste hoofdtelefoonversterker op de markt. Naast een koptelefoon is het ook mogelijk om een paar luidsprekers aan te sluiten.

McIntosh MHA100
McIntosh MHA100

De MHA100 is gegoten in een typische compacte McIntosh-behuizing. De afmetingen vallen namelijk erg mee. Het apparaat is 30 centimeter breed en 15 centimeter hoog. De diepte is 45 centimeter. Ondanks de kleine afmetingen weegt het apparaat nog altijd 12 kilogram. De voorkant bestaat uit een paneel van glas waarin onder meer een output-meter is verwerkt. Het uitgangsvermogen bedraagt 50 watt per kanaal. Afhankelijk van de gebruikte koptelefoon kunnen gebruikers uit drie modi kiezen. McIntosh beweert dat de geïntegreerde techniek Headphone Crossfeed Director ervoor zorgt dat er meer ruimte en diepte in het geluid ontstaat. De MHA100 heeft optische, coaxiale, analoge en usb-ingangen aan boord om afspeelapparatuur aan te sluiten. Verder zien we uitgangen voor een voorversterker en uiteraard de hoofdtelefoon. Een ingebouwde DAC zet het signaal van digitale aansluitingen om naar een maximale resolutie van 32bit/192KHz. De adviesprijs van de McIntosh MHA100 bedraagt 4995 pond.