19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi MiniDSP en Dirac brengen Series audio processor uit

MiniDSP en Dirac brengen Series audio processor uit

0
MiniDSP en Dirac brengen Series audio processor uit
Dirac logo

Het Zweedse Dirac Research en miniDSP hebben een processor ontwikkeld waarmee audioliefhebbers de akoestische eigenschappen van een luisterruimte kunnen meten. Via correctiefilters is het hierdoor mogelijk om de akoestiek te verbeteren.

MiniDSP Dirac Series DDRC-22A
MiniDSP Dirac Series DDRC-22A

De Series audio processor is verkrijgbaar in twee smaken, namelijk in een analoge (DDRC-22A) en digitale (DDRC-22D) variant. Met de Dirac Live Calibration Tool en een speciale meetmicrofoon lukt het naar eigen zeggen om op meerdere plekken in de luisterruimte metingen te verrichten. Aan de hand van begeleidende software weten gebruikers precies hoe ze de metingen kunnen verrichten. Vervolgens rollen daar correctiefilters uit die naar de processor overgezet kunnen worden. Deze audio processor pakt vooral het tijdsdomein en de frequentierespons aan. Het resultaat is volgens de makers een verbeterde plaatsing en helderheid, strakkere basweergave, afname van de resonanties in de luisterruimte, eliminatie van vroege reflecties en verminderde luistermoeheid. De Series audio processor is ontwikkeld om een tweekanaals audiosysteem te corrigeren. Zowel de DDRC-22A als de DDRC22D kosten ieder 899 euro.