11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Naim komt met all-in-one Muso

Naim komt met all-in-one Muso

0
Naim komt met all-in-one Muso

Een alles-in-één oplossing van Naim. Ja, hoe moet je daar nu naar kijken? Wij zijn eerlijk gezegd een beetje geschokt dat high-end fabrikant Naim met een alles-in-één streamer komt. Jazeker: de Muso is een versterker, speakers en streamer in één doosje. 

Feit is: Naim is er trots op en legt in het persbericht expliciet uit dat het om een hoogwaardig product gaat. Een product waar Naim 100 procent achter staat. Nu mag dat ook wel, want de Muso kost ongeveer 900 pond, wat ongeveer neer komt op 1100 euro.

Streamen

De Naim Muso is gemaakt om te streamen. Alles wat u maar kunt wensen zit erin. Bluetooth, AirPlay, UPnP, diverse services (welke zijn niet genoemd, helaas), multi-room control, een degelijke app, USB en natuurlijk een digitale ingang om andere apparaten te kunnen koppelen. Ook een analoge jack-in overigens.

Verder zien we dat Naim zes custom drivers in het kastje van 13 kilo heef verwerkt. Deze zijn aangestuurd door zes 75 watt klasse-D versterkers. Om alles goed in toom te houden gaan de signalen door een DSP. Deze doet overigens meer dan alleen de ‘loudness’ regelen. De DSP werkt ook als een filter, zodat elke unit de juiste frequenties weergeeft. Ja, de Muso is een actief systeem met actieve filtering.

Specs Naim Muso

Inputs: ethernet, wifi, optisch, analoog 3,5mm jack, usb (iDevices), bluetooth
Bediening: afstandsbediening en App

Versterker: 6 x 75 watt (6 Ohm, 1% vervorming bij 1 kanaal aangestuurd)

Formaten: wav, alac, flac, aiff, mp3, aac, ogg, wma
Samplingrate: tot 24 bit / 192 kHz via ethernet. Via Wi-Fi: maximaal 48 kHz

Gapless: ja.

Prijs: ongeveer 1100 euro