11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe klanten betalen meer voor Netflix

Nieuwe klanten betalen meer voor Netflix

0
Nieuwe klanten betalen meer voor Netflix
Hoofdkantoor Netflix

Netflix gaat zijn abonnementen dit kwartaal verhogen. De hogere tarieven gelden vooralsnog alleen voor nieuwe abonnees. Naar verwachting voert Netflix het gewijzigde betaalmodel nog dit kwartaal in. 

Restyle Netflix
Restyle Netflix

De nieuwe abonnementstarieven zijn nog niet bekendgemaakt in de eerste kwartaalcijfers van 2014. In Ierland loopt momenteel een proef. Het tarief is in dit land van 6,99 naar 7,99 euro gestegen. Ieren die al lid zijn, hoeven de komende twee jaar het oude tarief te betalen. Volgens Netflix heeft de prijsverhoging nagenoeg geen invloed op het aantal nieuwe aanmeldingen, waardoor de prijsverhoging op termijn ook in andere landen wordt doorgevoerd. Vermoedelijk gaat het om één of twee euro. In ruil voor de verhoging belooft Netflix om meer videomateriaal aan te bieden en extra te investeren in eigen producties. Nederlandse abonnees betalen momenteel op maandbasis 7,99 euro.