17.8 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Pinkpop en Kunstbende organiseren coveractie

Pinkpop en Kunstbende organiseren coveractie

0
Pinkpop en Kunstbende organiseren coveractie
Pinkpop

Muziekfestival Pinkpop en Kunstbende proberen jong talent aan te sporen via een speciale coveractie. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar worden aangespoord om een zanger(es) of band die dit jaar op Pinkpop staat te coveren. 

Pinkpop
Pinkpop

Door een filmpje op YouTube te publiceren maken deelnemers kans op weekendkaarten voor Pinkpop. Zoals bekend is het muziekfestival vanwege de komst van mega-artiesten als Metallica en The Rolling Stones zo goed als uitverkocht. Naast de festivalweide krijgen de winnaars ook backstage toegang. Verder mag de winnaar van deze Cover Contest-verkiezing ook optreden op één van de festivals tijdens de Best of Tour Kunstbende. De vakjury die alle filmpjes beoordeelt bestaat uit Jan Smeets (Pinkpop-directeur), Giel Beelen (radio-dj) en Jett Rebel (artiest). Dit is het derde jaar op rij dat het oudste muziekfestival van Europa en Kunstbende een muziekactie voor jong talent organiseren. Onder meer bekende artiesten als Krezip, DeWolff en Douwe Bob deden ooit mee aan de Kunstbende.

Jonge artiesten in spé die mee willen doen, sturen voor 19 mei 2014 een link van het filmpje naar [email protected] onder vermelding van Pinkpop Cover. Het filmpje wordt vervolgens gepubliceerd op www.kunstbende.tv. Op 26 mei maakt de jury de winnaar bekend op www.kunstbende.nl/pinkpopcover.