14.4 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Simple Audio lanceert Roomplayer+

Simple Audio lanceert Roomplayer+

0
Simple Audio lanceert Roomplayer+
Simple Audio Roomplayer+ (1)

In 2012 bracht de jonge fabrikant Simple Audio zijn Roomplayer uit. Hiermee is het mogelijk om in meerdere kamers naar muziek te luisteren. De afgelopen periode heeft Simple Audio hard gewerkt om een aantal verbeterpunten te implementeren. Het resultaat is de Roomplayer+.

Simple Audio Roomplayer+ (2)
Simple Audio Roomplayer+

De oorspronkelijke Roomplayer heeft een aanpassing in de hardware gekregen. Daarnaast zijn er op het gebied van functionaliteit ook diverse zaken veranderd. Zo is er een zoekfunctie geïntegreerd die in staat is om in alle bibliotheken naar de gewenste muziek te zoeken, zoals op smartphones, tablets en nas’en. Handig is dat het niet meer nodig is om de pc aan te laten staan, want alle gegevens slaat de Roomplayer+ eigenhandig op. Verder is het systeem geschikt voor meerdere gebruikers met een verschillende muzieksmaak. Iedere gebruiker kan namelijk zijn favoriete afspeellijsten selecteren. Het apparaat ondersteunt verschillende bestandsformaten in lage en hoge resoluties met een maximum van 24bits/192KHz. Een leuke functie is dat Simple Audio een powerline-functie heeft ingebouwd. Gebruikers kunnen het apparaat via het stopcontact aanmelden op het netwerk, waardoor het niet nodig is om ethernetkabels te trekken. De fabrikant heeft een smartphone-app uitgebracht om de Roomplayer+ te bedienen. Er zijn verschillende online muziekdiensten geïntegreerd, zoals Deezer en WiMP. De ingebouwde versterker levert een bescheiden uitgangsvermogen van 50 watt. Bezitters die de oorspronkelijke Roomplayer in huis hebben gehaald, kunnen het systeem opwaarderen tegen bijbetaling van 150 euro. De processor en het geheugen wordt dan vervangen. De Roomplayer+ met versterker kost 849 euro. Heb je al een goede versterker, dan is het apparaat honderd euro goedkoper.