Western Digital introduceert nieuwe WD TV

1

De WD TV is een mediaspeler waarmee het lukt om audio- en videobestanden op de televisie weer te geven. Het afspeelkastje herkent media vanaf externe opslagdragers en bronnen in het thuisnetwerk.

WD TVHoewel de WD TV zelf geen interne schijf aan boord heeft, is het wel mogelijk om een usb-stick of externe harde schijf aan te sluiten. Verder is het apparaatje in staat om bestanden in het thuisnetwerk te benaderen. De WD TV kan overweg met de bestandsformaten mkv, mp4, avi, wmv en mov. Via wifi of de ethernetaansluiting hebben gebruikers rechtstreeks toegang tot diensten als YouTube, Spotify, Pandora en Facebook. Western Digital geeft aan dat de gebruikersinterface compleet vernieuwd is. Gebruikers kunnen de interface met eigen apps vormgeven. Via de WD TV Remote-app kunnen bezitters met een iOS- en Android-apparaat de mediaspeler bedienen. Deze mediaspeler heeft een adviesprijs van 89,99 euro.

1 REACTIE

  1. Ik heb deze wel eens gezien en WD maakt (net als Lacie) er best wat moois van, maar ik vraag mij af in hoeverre dit nu nog een goede oplossing is voor veel consumenten want er zijn nu ook al zoveel ‘smart’ TV’s die vrijwel hetzelfde kunnen doen?
    En “geen interne schijf aan boord heeft”, dit zou nou juist wèl zo moeten zijn en mag je ook wel verwachten van dergelijk merk.