Gibson Brands neemt audiotak Philips over

2

Gibson neemt voor een onbekend bedrag Woox Innovations over. Deze Philips-tak herbergt verschillende producten op het gebied van audio, video, multimedia en accessoires. De overname ligt in lijn met Gibsons strategie om door te groeien tot een grote speler op het gebied van muziek en lifestyle.

Philips Fidelio F5
Philips Fidelio F5

De overname van Woox Innovations is onder andere bedoeld om meer grip te krijgen op de markten in de Verenigde Staten en Japan. Onder de merknaam Philips brengt Gibson bovendien nieuwe producten uit in Europa, China en Latijns-Amerika. Het hoofdkantoor met 1900 werknemers blijft gehuisvest in Hongkong. Volgens Philips en Gibson geniet Woox Innovations een sterke reputatie als het gaat om audio en design. Onlangs heeft het bedrijf in samenwerking met DJ Armin van Buuren een professionele koptelefoon en bijbehorende controller op de markt gebracht. Een ander recent product is de Fidelio E5, een draadloos home cinema-systeem.

2 REACTIES

 1. Nou, met de Teac/Tascam & Onkyo samenwerking zijn ze zeker goed bezig zo.

  Wat betreft Philips/Woox… die Fidelio serie, en zeker de X1 hoofdtelefoon, krijgt in buitenlandse media goede kritieken maar in NL wordt het volgens mij toch een beetej afgedaan als B-merk want volop bij MMarkt verkrijgbaar.
  (hetzelfde lot is ook voor die nieuwe Sony DSD apparaten??)

  En Philips lijkt zijn grote audio & TV naam (en lampen) toch echt kwijt te willen ofzo terwijl ik soms nog wel eens namen van weleer zie terugkomen de laatste tijd, zoals Telefunken/Dual/Blaupunkt.
  Maar da’s vaak ook maar een opgekochte naam door AV-inversteringsbedrijven uit ‘t verre oosten en wat al niet meer.

  • Dag Wilco,

   Ik heb best wat Philips hoofdtelefoons gehoord (onlangs een test gedaan voor Computer Idee). Ze zijn zeker niet slecht. Zelfs best goed. Ik hoop dat Philips in goede handen is. Fingers crossed! En over Telefunken, etc… dat is inderdaad in handen van Aziatische partijen. Niets echts meer aan.