10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Amazon gaat films in 4K streamen

Amazon gaat films in 4K streamen

0
Amazon gaat films in 4K streamen

In navolging van Netflix gaat ook Amazon films in Ultra HD (4K) aanbieden. Het Amerikaanse bedrijf verwacht films en series met deze hoge resolutie dit najaar te introduceren.

Amazon Prime Instant
Amazon Prime Instant Video

Amazon gaat de films aanbieden via zijn Prime Instant Video streamingdienst. In eerste instantie zijn het voornamelijk eigen producties die in Ultra HD worden aangeboden. Sinds dit jaar is Amazon namelijk begonnen om films en series in 4K-kwaliteit op te nemen. Op dit moment is deze dienst nog niet beschikbaar in Nederland, waardoor gebruikers alleen via een VPN-server toegang hebben. Wel is de verwachting dat Nederland op termijn ook toegang krijgt, aangezien Prima Instant Video al eerder is geïntroduceerd in Duitsland en Engeland.