11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Beter Beeld & Geluid importeur Resolution Audio

Beter Beeld & Geluid importeur Resolution Audio

0
Beter Beeld & Geluid importeur Resolution Audio

Beter Beeld & Geluid heeft het importeursschap van Resolution Audio weer in handen. Het heeft enige tijd bij Mafico gelegen, maar nu mag BB&G het weer voeren. 

Het Amerikaanse merk Resolution Audio is opgericht door Jeff Kalt. Het merk is een mix van design en interessante technische oplossingen.

Cantata Music Center

De Cantata Music Center is volgens Beter Beeld & Geluid de beste en meest flexibele digitale bron in zijn klasse (en ver daarboven). Het is niet alleen een cd-speler, maar ook een dac met drie inputs, waaronder usb. Leuk is dat de USB uitgang van de computer ook over het netwerk te verbinden is met de Music Center. USB is leuk, maar de mooiste manier om muziek te streamen naar de Music Center is volgens BB&G via de UPnP ingang.  De Cantata Music Center is volledig te bedienen met een iOS App.

Cantata C50

Resolution Audio heeft ook een versterker: de Cantata c50. Deze is specifiek ontworpen voor het aansturen van relatief gevoelige speakers. Kortom: de C50 heeft kleinere voedingen, een lagere warmtedissipatie en een simpeler signaalpad. Dat heeft voordelen. Binnenkort zal de versterkerlijn worden uitgebreid met de m100 monoblokken, die het mogelijk maken een veel breder palet aan speakers te gebruiken.

Pont Neuf

De Cantata Pont Neuf maakt het mogelijk een USB-bron te gebruiken zonder de fysieke limiet van USB kabels. De maximale lengte van een USB kabel mag 5 meter zijn en als uw USB bron niet binnen die afstand staat, zijn complexe oplossingen nodig. De Cantata Pont Neuf overbrugt deze limiet letterlijk door een “virtuele” USB connectie te maken over uw bestaande thuisnetwerk naar de Cantata Music Center.