22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Cd’s sneller goud en platina

Cd’s sneller goud en platina

0
Cd’s sneller goud en platina

Cd’s van artiesten bereiken sneller een gouden of platina status in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Producten en Importeurs (NVPI) heeft onlangs besloten om de benodigde aantallen te verlagen.

Voor een gouden plaat is het in plaats van 25.000 momenteel nodig om ‘slechts’ twintigduizend exemplaren te verkopen. Voor de platina status zijn veertigduizend verkochte albums vereist. Dat zijn er tienduizend minder vergeleken met het vorige criterium. De NVPI heeft deze beslissing genomen omdat streams niet meetellen met de albumverkoop. Voor singles tellen streams wel mee. Om die reden wordt het criterium voor gouden en platina singles juist verhoogd naar respectievelijk vijftien- en dertigduizend verkochte singles. De wijzigingen zijn afgelopen dinsdag op 1 juli ingegaan.