10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Muziek Album Review Coldplay – Ghost Stories

Review Coldplay – Ghost Stories

1
Review Coldplay – Ghost Stories

Het is een beetje een lastig verhaal met Coldplay. Ze hebben elk album een paar briljante nummers en een paar missers. Ook bij Ghost Stories – die onder meer de scheiding van Chris Martin behandelt – is te merken dat er een beetje koerswijziging gaande is.  Nu moeten we wel melden dat Coldplay nooit experimenten uit de weg gaat. Kijk naar X&Y of Mylo xyloto. Albums waar zeker wel wat experimenten te herkennen zijn. Toch vinden wij de hoogtepunten Parachutes en A Rush of Blood to the Head. Albums met een constantere kwaliteit naar onze mening. Maar zoals we al melden: op elk album staan wel parels.

Ghost Stories

Bij Ghost stories zijn de parels te herkennen in Magic, Midnight e O. Sfeervolle nummers die even op je moeten groeien, maar daarna absoluut niet meer loslaten. Op de Special Edition staan nog extra nummers die zeker de moeite waard zijn. Denk aan All Your Friends en O (Part 2). A sky full of stars is een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit dance-achtige nummer past eigenlijk helemaal niet op het album met de trance-piano. Coldplay is verdwenen, op Chris na. Het komt over alsof Coldplay nog even snel een hitje wilde scoren. Al geloven we niet helemaal dat dat echt zo is.

Goed?

Is Ghost Stories nu goed of niet? Naar ons idee wel. De meningen zijn – zoals altijd – enorm verdeeld. De ene fan vindt het geweldig, de ander is wat teleurgesteld. Wat wij vinden? Het is zonder twijfel Coldplay. En zeker de moeite waard om een kans te geven. Als is het maar vanwege de paar parels die erop staan.

1 REACTIE