11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Auralic-dagen bij Wifimedia

Auralic-dagen bij Wifimedia

0
Auralic-dagen bij Wifimedia

Wie weleens rond loopt op beurzen, kent wellicht het merk Auralic. Het is een beetje een eigenwijs merk. Ze hebben mooie streamers en dacs en zelfs versterkers in het gamma. Wifimedia heeft op vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus dagen ingericht rondom het merk. 

Er komen drie apparaten te staan: de Streaming Bridge: de Aries. De Auralic Vega (dac / dsp) en de Auralic Merak 400 watt monoblokken. Genoeg om de vingers bij af te likken dus. Als bonus komt ook nog de Auralic Gemini hoofdtelefoonversterker. Dus er zijn feitelijk vier apparaten te bewonderen.

Auralic Aries

De nieuwe Aries Streaming Bridge is in staat vrijwel alle formaten muziekbestanden, inclusief DSD, te streamen naar een externe DAC. Er zijn twee modellen beschikbaar:

  • ARIES LE: Het standaard model met een low-phase noice crystal en een standaard externe voeding.
  • ARIES: Het uitgebreide model met twee individuele Femto Clocks, voor zowel de USB audio en voor de digitale uitgangen. Het lage ruisniveau elimineert jitter in combinatie met de AURALiC Purer-Power? 10uV externe voeding.

De ARIES heeft natuurlijk een app meegekregen. Helaas alleen voor iPad, dus wie Android in huis heeft moet even extra investeren. Of hij / zij moet wachten tot september als de versie op Android uitkomt.

De app, Lightning DS genaamd, is wel een beetje bijzonder. Het communiceert namelijk via de snelle standaard OpenHome (welke ook door Linn wordt gebruikt) met de Streaming Bridge en een DLNA geschikte NAS.

Het grote voordeel naast de snelheid is de ondersteuning van multiroom, On-Device-Playlists en het aan-en uitschakelen van de Bridge. Streaming diensten als Qobuz en Wimp worden ondersteund, alsmede Songcast.

Tesla hardware – ARM

ARIES draait op een eigen ontwikkeld Telsa hardware platform, dat bestaat uit een 1Ghz Quad-Core Coretex A9 processor (ARM dus), voorzien van 1GB DDR3 onboard geheugen en 4Gb intern geheugen. Dat zien we echt niet vaak. Veelal zijn het wat tragere FPGA’s die het systeem draaien. Niet dat het slechter hoeft te zijn, maar dit is wel wat robuuster en flexibeler.

Het Telsa platform kan 25.000 MIPS (MIPS: miljoen instructies per seconde) aan, hetgeen meer dan genoeg is om een breed spectrum aan audio formaten te kunnen decoderen, zoals AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV and WMA.

De ARIES heeft Dual-Band  Wifi, Gigabit Ethernet en USB 2.0 poorten. De USB audio host is voorzien van door Auralic gepatenteerde gebufferde en patenteerde ActiveUSB? technology; low jitter digital audio outputs: AES/EBU, Coaxial en TOSLINK. De USB audio host kan PCM van 44.1 tot 384 KHz op 16-, 24- and 32-bit resoluties aan, alsmede DSD en Double-Rate DSD naar een daarvoor geschikte USB DAC. De andere digitale outputs zijn bepetk tot 192 KHz / 24-bit volgens de S/PDIF standaard.