Definitive Technology ontwikkelt A60 Elevation luidsprekermodule

0
Definitive Technology A60 Elevation (6)

Met de A60 Elevation introduceert de Amerikaanse speakerbouwer Definitive Technology een kersverse luidsprekermodule. De speaker is speciaal ontwikkelt voor opstellingen met Dolby Atmos-geluid.

Bezitters van een Definitive Technology BP-8060ST kunnen de A60 Elevation bovenop deze vloerstaander bevestigen. De fabrikant claimt dat beide luidsprekers één geheel vormen. Aan de achterzijde is er een kabelgeleider aanwezig om de luidsprekerkabels stevig te bevestigen. De kabels sluit u aan op een versterker met Dolby Atmos-ondersteuning, zoals de SR7009 en AV7702 van Marantz. In een Dolby Atmos-opstelling functioneert de A60 Elevation dan als hoogteluidspreker die verschillende effecten van films laat horen. Volgens de fabrikant weerkaatst deze compacte speakers geluiden tegen het plafond, zodat het net lijkt of er bijvoorbeeld een helikopter of vogel overvliegt. De Definitive Technology A60 Elevation heeft een prijskaartje van 249 euro per luidspreker.